(Προσοχή: Στo video που ακολουθεί υπάρχουν σκληρές εικόνες)

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από τον τραγικό θάνατο μέσα σε φωτιά τριών Σύρων στρατιωτών, κουρδικής καταγωγής στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι «Al Alam», μέλη της οργάνωσης Αλ Νούσρα -η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα- περιλούζουν με βενζίνη τρεις αιχμαλώτους που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και στη συνέχεια τους βάζουν φωτιά. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ημερομηνία και το ακριβές σημείο που συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό, ωστόσο πρόκειται για ένα γεγονός που φανερώνει την αγριότητα του πολέμου στην ασιατική χώρα.

Καθώς η βία κλιμακώνεται στο εσωτερικό της Συρίας και οι μάχες γίνονται όλο και πιο σφοδρές ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους αντιπάλους του προέδρου της χώρας, Bashar al-Assad, παρατηρείται εμπλοκή μαχητών από ένοπλες οργανώσεις, οι οποίες ευθύνονται για τρομοκρατικά χτυπήματα κατά δυτικών στόχων. Την ίδια στιγμή που ο κυβερνητικός στρατός μάχεται κατά των αντικαθεστωτικών, διάφορες ένοπλες ομάδες βρίσκουν το πρόσφορο έδαφος για να πραγματοποιούν επιθέσεις σε χωριά και οικισμούς κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, προχωρώντας σε σφαγές αμάχων.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης