Την πρόθεσή του να ενισχύσει τους εμπορικούς δεσμούς της χώρας του με την Πολωνία εξέφρασε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Κίνας, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στην ευρωπαϊκή χώρα.

Ειδικότερα, ο Wen Jiabao εξήγησε πως υπάρχει σοβαρή προοπτική διπλασιασμού του όγκου των διμερών εμπορικών συναλλαγών, άποψη που εξέφρασε και στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πολωνό ομόλογό του, Donald Tusk.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2011, το εμπόριο ανάμεσα στην Κίνα και στην Πολωνία ανήλθε στα 14,55 δισ.
ευρώ, από 12,7 δισ. ευρώ το 2010, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Βαρσοβίας.

«Η Πολωνία παραμένει μια σταθερή χώρα, συνέχισε την ανάπτυξή της και διατήρησε την 20ή θέση στην παγκόσμια οικονομία», τόνισε.

Ο Wen Jiabao πρόκειται να συμμετάσχει σήμερα, Πέμπτη, σε μια οικονομική Σύνοδο χωρών και επιχειρήσεων της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης στη Βαρσοβία και ενδέχεται να ανακοινώσει τη δημιουργία ενός επενδυτικού ταμείου ενός δισ. ευρώ για τη συγκεκριμένη περιφέρεια, σύμφωνα με πολωνικά ΜΜΕ τα οποία επικαλέστηκαν δημοσιεύματα στην Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεκαέξι πρωθυπουργοί κρατών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, 450 επιχειρήσεις της ίδιας περιοχής καθώς και 300 κινεζικές επιχειρήσεις πρόκειται να λάβουν μέρος στη σύνοδο.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης