Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, βαρόνη Catherine Ashton, έφθασε σήμερα στην Τυνησία, για να μεταφέρει την υποστήριξη της Ευρώπης στη διαδικασία δημοκρατικής μετάβασης της χώρας και να συζητήσει τους τρόπους περιορισμού της παράνομης μετανάστευσης, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Η κ. Ashton θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας, Mohammed Ganusi, αλλά και με τους προέδρους των επιτροπών που έχουν αναλάβει τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις και τις έρευνες για τις παραβιάσεις και τη διαφθορά επί καθεστώτος Ben Ali.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ευρωπαία αξιωματούχος είχε ζητήσει στις 8 Φεβρουαρίου μια πραγματική πολιτική αλλαγή στη χώρα αυτή, όπως και στην Αίγυπτο, προσφέροντας βοήθεια στις δύο χώρες, για να πατάξουν τη διαφθορά και να αποκτήσουν κυβερνήσεις με μεγαλύτερη διαφάνεια.

Η Ashton θα εξετάσει την κρίση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην Τυνησία και την Ιταλία, εξαιτίας των χιλιάδων Τυνήσιων παράνομων μεταναστών που φθάνουν καθημερινά στο νησί Lampedusa.

Η Ρώμη, που φοβάται μια ανθρωπιστική κρίση, ζήτησε την Κυριακή την επείγουσα επέμβαση της Ε.Ε., την οποία ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε ότι δεν κάνει τίποτε για το θέμα αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, από την πλευρά της, εξετάζει τα μέτρα που μπορεί να πάρει, ώστε να βοηθήσει την Ιταλία να αντιμετωπίσει το κύμα των Τυνήσιων μεταναστών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης