Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κάλεσε την Παρασκευή τον Ο.Η.Ε. να ενισχύσει τις προσπάθειές του για καταπολέμηση της ένοπλης οργάνωσης, Αλ Σαμπάμπ, η οποία ελέγχει εκτεταμένες περιοχές στο νότιο τμήμα της Σομαλίας.

Σε ομιλία του σε μια διεθνή διάσκεψη με αντικείμενο την κρίση στο αφρικανικό κράτος, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ο Recep Tayyip Erdogan σημείωσε ότι ο διεθνής οργανισμός πρέπει να αυξήσει την παρουσία του στην αφρικανική χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε αληθινά πασχίσει να κάνουμε τη φωνή της Σομαλίας να ακουστεί, να κάνουμε εκείνους που δεν βλέπουν ούτε νοιώθουν τι συμβαίνει στη Σομαλία να δουν και να συναισθανθούν», τόνισε.

Οι περισσότερες οργανώσεις αρωγής που χρηματοδοτούν ή πραγματοποιούν επιχειρήσεις στη Σομαλία έχουν εγκατασταθεί στη γειτονική Κένυα ή ακόμα πιο μακριά, λόγω της έλλειψης ασφάλειας. Την ίδια στιγμή, δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού, της Αφρικανικής Ένωσης (AU) καθώς και του κενυατικού στρατού συνεχίζουν να μάχονται κατά μελών της συγκεκριμένης οργάνωσης, προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη επιστροφή της στην πρωτεύουσα, Μογκαντίσου, από την οποία εκδιώχθηκε το καλοκαίρι του 2011.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε πραγματοποιήσει ένα ταξίδι-αστραπή στη Σομαλία, τον Αύγουστο του 2011, μαζί με την οικογένειά του, κυβερνητικούς υπουργούς και συμβούλους, όπου είχε επαφές με στελέχη της μεταβατικής κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Σομαλία: Με το «δάκτυλο» στη σκανδάλη ο κυβερνητικός στρατός, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Μαΐου 2012, 06:05

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης