Ένα κινητό σύστημα για την άμυνα των ακτών της, το οποίο περιλαμβάνει πυραύλους Κρουζ κατά πλοίων, παρέλαβε πρόσφατα από τη Ρωσία η Συρία στο πλαίσιο σύμβασης που υπεγράφη το 2007 μεταξύ των δύο χωρών, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Οι υπερηχητικοί πύραυλοι κατά πλοίων, τύπου “ Iakhont ” παραδόθηκαν στη Συρία, στο πλαίσιο του κινητού συστήματος παράκτιας άμυνας “Bastion”», αναφέρει, επικαλούμενο ρωσική διπλωματική πηγή.
Σύμφωνα με άλλη πηγή που επικαλείται το Interfax, η Δαμασκός σκοπεύει να παραλάβει τουλάχιστον δύο συστήματα «Bastion», που το καθένα αποτελείται από έως και 36 πυραύλους, τύπου «Iakhont».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύμβαση εκτιμάται ότι φθάνει τα 300 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Interfax.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Anatoly Serdyukov, είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο ότι η Μόσχα προτίθεται να εκπληρώσει την σύμβασή της και να παραδώσει πυραύλους Κρουζ στη Συρία, παρά την αντίθεση του Ισραήλ, που ανησυχεί ότι αυτά τα όπλα θα πέσουν στα χέρια της Χεζμπολάχ, η οποία δραστηριοποιείται στον γειτονικό Λίβανο.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τη Συρία, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή της με κάθε ευκαιρία στην επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην ασιατική χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Προσεχώς… ρωσικό αεροπλανοφόρο στη Συρία, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011, 07:22

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης