Την αλληλεγγύη και υποστήριξή της προς την Ελλάδα που αναλαμβάνει την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης, εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ στο Ελληνογερμανικό Φόρουμ στο Βερολίνο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος παράλληλα, εκδήλωσε κατανόηση για το βάρος των 3,6 εκατ. προσφύγων που σηκώνει η Τουρκία, αλλά τόνισε πως δεν είναι δυνατόν, να φορτώνει τα εσωτερικά της προβλήματα στους ώμους αυτών των ανθρώπων και να τους εξωθεί στα σύνορα με την Ελλάδα. Αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη δήλωσε η καγκελάριος, υπογραμμίζοντας ότι η λύση είναι η συμφωνία είναι Τουρκίας-ΕΕ έστω κι αν οι σχετικές προβλέψεις του 2016 χρειάζονται ανανέωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει πολλούς απελπισμένους ανθρώπους που θέλουν να φύγουν» τόνισε η καγκελάριος λέγοντας πως τα προβλήματα παραμένουν, από τον πόλεμο στη Συρία ως τις συγκρούσεις στη Λιβύη, ενώ υπογράμμισε ότι το Βερολίνο αποφάσισε να υποδεχθεί 1000-1.500 ανήλικους πρόσφυγες πό την Ελλάδα.

«Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας είναι αυτή που της προκαλεί ειδικές και ιδιαίτερες προκλήσεις. Βρίσκεται στο άκρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναλαμβάνει μια μεγάλη ευθύνη για όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα έχει την αλληλεγγύη μας και την πλήρη υποστήριξη μας», είπε χαρακτηριστικά.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης