Στηρίζουν Γιούνκερ οι Σοσιαλδημοκράτες

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014, 16:20
Στηρίζουν Γιούνκερ οι Σοσιαλδημοκράτες
Οι σοσιαλδημοκράτες αρχηγοί κυβερνήσεων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιούν μία «άτυπη συνάντηση» στο Παρίσι συμφώνησαν να υποστηρίξουν τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, τον συντηρητικό Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά τόνισαν ότι αναμένουν άλλα ανώτατα αξιώματα της Ε.Ε. να δοθούν στους συμμάχους του κόμματός τους, δήλωσε το Σάββατο ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Οι σοσιαλδημοκράτες συμφωνούν ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κέρδισε τις ευρωεκλογές και ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα πρέπει να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, αλλά αναμένουμε άλλα αξιώματα να δοθούν στους σοσιαλδημοκράτες» είπε στους δημοσιογράφους ο Γκάμπριελ.

«Ο Μάρτιν Σουλτς (σ.σ.: πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και νυν πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών, επίσης υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν) είχε τη στήριξη όλων εδώ... για τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» πρόσθεσε.

Όπως είπε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, οι σοσιαλδημοκράτες συμφώνησαν ότι δεν θα πρέπει να τροποποιηθούν οι κανονισμοί της Ε.Ε. που μειώνουν τα δημόσια ελλείμματα, αλλά αυτοί θα πρέπει να εφαρμόζονται με ευελιξία, ώστε να προωθούν την ανάπτυξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΤελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014, 16:20