Στις 10 Ιανουαρίου η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Ομπάμα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017, 04:53
Στις 10 Ιανουαρίου η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Ομπάμα
Στις 10 Ιανουαρίου θα εκφωνήσει την αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στην οποία θα κάνει μια αναδρομή στα χρόνια που παρέμεινε στην εξουσία και θα ευχαριστήσει τους υποστηρικτές του, όπως ανακοινώνει ο ίδιος σε email του, το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Την ομιλία αυτή θα εκφωνήσει στο Σικάγο, ενώ αναφέρει ότι ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Ουάσινγκτον, είχε γράψει μια αποχαιρετιστήρια ομιλία το 1796.

"Το βλέπω σαν μια ευκαιρία για να σας ευχαριστήσω για αυτό το εκπληκτικό ταξίδι, για να αποτίσω φόρο τιμής στους τρόπους με τους οποίους έχετε αλλάξει αυτήν τη χώρα προς το καλύτερο τα τελευταία οκτώ χρόνια και για να προτείνω μερικές σκέψεις όσον αφορά στον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε από εδώ και πέρα", προσθέτει στο μήνυμά του.

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ, θα ορκιστεί Πρόεδρος των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου.

Ο Ομπάμα, ο οποίος είχε δώσει μεγάλο αγώνα για να κερδίσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές η υποψήφια του κόμματός του των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, επιδιώκει μια ομαλή μετάβαση στην εξουσία παρά τις πολλές πολιτικές διαφορές που τον χωρίζουν από τον διάδοχό του.

"Από το 2009, έχουμε αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που μας αναλογούσαν και μέσα από την αναμέτρηση αυτή έχουμε βγει πιο δυνατοί", προσθέτει ο Ομπάμα στο μήνυμά του.

"Αυτό συνέβη επειδή δεν αφήσαμε ποτέ να χαθεί η πίστη που μας καθοδηγεί από την αρχή -η πεποίθησή μας ότι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε αυτή τη χώρα προς το καλύτερο", καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017, 04:53