Στις 24 Απριλίου στήνονται οι κάλπες για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει να «τρέξει» και τη διαδικασία.

Επικεφαλής του μεταβατικού κυβερνητικού σχήματος ορίστηκε ο Έμιλ Ντιμτρίεφ, ο γενικός γραμματέας του κόμματος VMRO-DPMNE (του οποίου ηγείται ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι). Στην ψηφοφορία ήταν παρόντες 81 βουλευτές από τους 123 που αριθμεί η Βουλή. Υπέρ της υπηρεσιακής κυβέρνησης τάχτηκαν 72 βουλευτές, ενώ εννέα ψήφισαν «παρών». Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης απείχαν από τη συνεδρίαση. Οι υπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης του 36χρονου Έμιλ Ντιμιτρίεφ είναι οι ίδιοι με αυτούς της κυβέρνησης της οποίας ηγείτο ο πρώην πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, το απόγευμα της Δευτέρας, ο Νίκολα Γκρούεφσκι ανακοίνωσε ότι το VMRO-DPMNE αποφάσισε να διεξαχθούν οι εκλογές στις 24 Απριλίου, ώστε η χώρα να εξέλθει από την πολιτική κρίση και να προχωρήσει μπροστά. Ο πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης επικαλέστηκε τη συμφωνία των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ από τον προηγούμενο Ιούλιο, η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών τον Απρίλιο για την εκτόνωση της πολύμηνης πολιτικής κρίσης στη βαλκανική χώρα.

Διαβάστε επίσης:
ΠΓΔΜ: Η Βουλή επικύρωσε την παραίτηση του Γκρούεφσκι, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016, 21:50

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης