«Ο αμερικανικός στρατός βρίσκεται εντός του χρονοδιαγράμματος, για να τερματίσει την μάχιμη αποστολή του στο Ιράκ στο τέλος του μήνα», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Robert Gibbs, στο πλαίσιο συνόδου μεταξύ του προέδρου, Barack Obama και αξιωματούχων αρμόδιων για την κατάσταση στη χώρα αυτή.

Ο Obama είχε νωρίτερα σήμερα σύσκεψη με την ομάδα της εθνικής ασφαλείας, πολίτες και στρατιωτικούς για να συζητήσουν την κατάσταση στο Ιράκ, τρείς εβδομάδες πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία για την αποχώρηση των μάχιμων αμερικανικών στρατευμάτων και τη στιγμή που το Ιράκ δεν έχει ακόμα κυβέρνηση, πέντε μήνες μετά τη διεξαγωγή των γενικών εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αμερικανικός στρατός που έχει αποστείλει 64 χιλιάδες στρατιώτες στο Ιράκ πρέπει να ολοκληρώσει την αποστολή του έως τις 31 Αυγούστου.

Οι 50 χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες που έχει αποφασιστεί να παραμείνουν εκεί και μετά τις 31 Αυγούστου, με σκοπό να αναμορφώσουν τον ιρακινό στρατό θα πρέπει -με βάση το χρονοδιάγραμμα Obama- να αποχωρήσουν από το ιρακινό έδαφος στα τέλη του 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης