Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, αεροσκάφος των σιβηριανών αερογραμμών Utair, ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Σότσι, γλίστρησε σε παρακείμενο ποτάμι και ο ένας από τους κινητήρες του πήρε φωτιά, ενώ έσπασε και το ένα του φτερό.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματισθούν 18 από τους επιβάτες του, (ανάμεσά τους και τρία παιδιά), οι οποίοι έτυχαν όμως άμεσης φροντίδας και, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας της Ρωσίας Verokina Skvortsova, «ουδείς βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά το ατύχημα και οι 164 επιβάτες στο αεροσκάφος και το εξαμελές πλήρωμα, κατόρθωσαν να αποβιβασθούν ενώ η φωτιά τέθηκε αμέσως υπό έλεγχο, αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Το Boeing737 της πτήσης UT579, που ερχόταν από τη Μόσχα, ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Σότσι και κατά την πρόσκρουσή του στις όχθες παρακείμενου ποταμού κατεστράφησαν οι τροχοί κι ένα φτερό και πήρε φωτιά ο αριστερός του κινητήρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Utair ανακοίνωσε πως ήδη διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα.
Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Σότσι, ανακοίνωσε πως η δραστηριότητα διεξάγεται κανονικά και δεν έχουν διαταραχθεί οι απογειώσεις και προσγειώσεις.

Πληροφορίες από Sputnik
Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης