Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης σε μία από τις κεντρικότερες πλατείες του Παρισιού, στην πλατεία Βεντόμ όπου βρίσκεται το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Ritz, άλλά και κυβερνητικά κτήρια, όπως το υπουργείο Δικαιοσύνης. Η φωτιά ξεκίνησε στις 16.40 (τοπική ώρα) από υπόγειο γκαράζ που βρίσκεται στην πλατεία και γρήγορα πυκνοί μαύροι καπνοί «σκέπασαν» την ατμόσφαιρα πάνω από αυτή.

Η πλατεία εκκενώθηκε, χωρίς να τραυματιστούν πολίτες, ενώ ένα άτομο αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα. Πάντως, σε δήλωση του, ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής αναφέρει: «Αμέτρητα αυτοκίνητα καίγονται, ενώ διεξάγονται έρευνες για να διασφαλιστεί πως δεν βρίσκεται κανένας στον χώρο της καταστροφής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι και αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 90 πυροσβέστες με 25 οχήματα, αλλά το έργο τους δυσχεραίνεται στο πέντε επιπέδων υπόγειο γκαράζ εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και της χαμηλής έως ανύπαρκτης ορατότητας λόγω των μαύρων πυκνών καπνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, οι πρώτες πληροφορίες θέλουν ως αιτία της πυρκαγιάς να είναι μία Ferrari που ήταν σταθμευμένη στο δεύτερο επίπεδο του γκαράζ.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης