Στις φλόγες πετρελαιαγωγός στην Τουρκία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010, 14:32
Στις φλόγες πετρελαιαγωγός στην Τουρκία
Συνεχίζουν τις προσπάθειες Τούρκοι πυροσβέστες να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που μαίνεται στον πετρελαιαγωγό Κιρκούκ-Τσεϊχάν, η οποία προκλήθηκε από βομβιστική επίθεση το βράδυ της Τρίτης.

Μέσω αυτού του αγωγού πραγματοποιείται περίπου το ένα τέταρτο των ιρακινών εξαγωγών αργού πετρελαίου. Η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, ενώ ένας τρίτος τραυματίσθηκε, όταν τα οχήματα στα οποία επέβαιναν έπιασαν φωτιά, καθώς διέρχονταν από έναν δρόμο κατά μήκος του οποίου έχει κατασκευαστεί ο πετρελαιαγωγός.

«Η πυρκαγιά συνεχίζεται και η ροή του πετρελαίου έχει σταματήσει. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην κατάσβεση της πυρκαγιάς» δήλωσε εκπρόσωπος της Botas, της κρατικής τουρκικής εταιρείας που διαχειρίζεται τον πετρελαιαγωγό.

Η βομβιστική επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στις 18.30 σε απόσταση περίπου 100 χλμ. από τα ιρακινά σύνορα, ήταν η δεύτερη επίθεση στον πετρελαιαγωγό εντός του τουρκικού εδάφους σε λιγότερο από δύο μήνες.

Τον Ιούλιο, αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) είχαν αναλάβει την ευθύνη για μια βομβιστική επίθεση στον αγωγό, εξαιτίας της οποίας η ροή του πετρελαίου είχε διακοπεί για αρκετές ημέρες.

Αξιωματούχοι αποδίδουν στο PKK την ευθύνη και για τη χθεσινή βομβιστική επίθεση.

Διαβάστε επίσης:
Αιματηρό σαμποτάζ σε πετρελαιαγωγό, 10 Αυγούστου 2010, 22:1

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010, 14:32