Η Σουδανή που είχε καταδικαστεί σε θάνατο επειδή αρνήθηκε να ασπαστεί το Ισλάμ και στη συνέχεια, έπειτα από τη διεθνή κατακραυγή, αθωώθηκε έφθασε την Παρασκευή στις ΗΠΑ μαζί με την οικογένειά της.

Κατά την άφιξή τους στη Φιλαδέλφεια, τη Μέριαμ Ιμπραχίμ Τεχία Ισάκ μαζί με τα δύο της παιδιά και τον σύζυγό της τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος της πόλης, χαρακτηρίζοντας την ίδια «αγωνίστρια για την ελευθερία στον κόσμο». Πλήθος πολιτών είχε συγκεντρωθεί στην αίθουσα υποδοχής του αεροδρομίου και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές μόλις αντίκρισαν την οικογένεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την αναχώρησή της από το Σουδάν την περασμένη βδομάδα, με τη βοήθεια της ιταλικής κυβέρνησης, η νεαρή γυναίκα και η οικογένειά της πέρασαν οκτώ ημέρες στη Ρώμη, όπου η Ισάκ συναντήθηκε με τον πάπα, έκανε τουρισμό, ψώνια και «έμαθε να ζει και πάλι». Από το τέλος του Ιουνίου η οικογένεια είχε καταφύγει στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Σουδάν.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:
Συνάντηση Πάπα με τη γυναίκα από το Σουδάν που καταδικάστηκε σε θάνατο, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014, 23:29

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης