Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Νορβηγοί για την εκλογή της νέας κυβέρνησης, ενώ, σύμφωνα με τα προγνωστικά, το προβάδισμα κατέχει η Έρνα Σόλμπεργκ, επικεφαλής της κεντροδεξιάς παράταξης των Συντηρητικών.

Την καίρια θέση στο Υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταλάβει η Σιβ Γιένσεν, πρόεδρος του εθνικιστικού Κόμματος της Προόδου και βασικός εταίρος των Συντηρητικών, στην κυβέρνηση συνασπισμού που πρόκειται να σχηματίσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Έρνα Σόλμπεργκ, η οποία έχει στο βιογραφικό της εννέα χρόνια στην προεδρία του κόμματος των Συντηρητικών και δύο ήττες στις βουλευτικές εκλογές του 2005 και του 2009, αναμένεται να αναδειχθεί η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας και η πρώτη που θα εκλεγεί από τις τάξεις του Συντηρητικού κόμματος.

Διατηρώντας σκληρή στάση κατά τη διάρκεια της θητεία της στο Υπουργείο Περιφερειακών Πολιτικών, κέρδισε τον τίτλο η «Σιδηρά Έρνα», ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που την αποκαλούν «Μέρκελ της Σκανδιναβίας», καθώς η 52χρονη πολιτικός θα «διαδεχθεί» τον αριστερό συνασπισμό και τον Γιενς Στόλτενμπεργκ που κατείχε τη θέση του επικεφαλής έως σήμερα.

Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης