Εκτός αεροδιαδρόμου βγήκε επιβατικό αεροσκάφος Boeing 737- 800 στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 09.05 το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο Sabiha Gökçen λόγω της κακοκαιρίας και συγκεκριμένα των ισχυρών ανέμων που πλήττουν τη γειτονική χώρα. Οι επιβάτες του αεροπλάνου απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια της φουσκωτής ολίσθησης που ονομάζεται «διαφάνεια», χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί τόπου έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ σύμφωνα με τη «Hürriyet» οι επιβάτες κατέγραφαν τις εικόνες του αεροσκάφους μετά την εκτροπή από την πορεία του και ενώ ήταν κολλημένο στις λάσπες.

Το αεροπλάνο εκτελούσε πτήση από τη Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης έχουν ανασταλεί έως τις 20.00 σήμερα τοπική ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η εταιρεία Pegasus, στην οποία ανήκει το αεροπλάνο, επεσήμανε σε ανακοίνωσή της ότι και οι 164 επιβάτες του Boeing 737 που προερχόταν από το αεροδρόμιο Σαρζάχ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και δεν υπάρχουν θύματα.

«Ένα αεροσκάφος βγήκε από τον διάδρομο και κόλλησε στο έδαφος. Οι προσπάθειες απομάκρυνσής του συνεχίζονται. Ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν το έργο» επεσήμανε αξιωματούχος του αεροδρομίου.

Το αεροδρόμιο Sabiha Gokcen βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ενώ στην ευρωπαϊκή της πλευρά υπάρχουν άλλα δύο.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης