Στο 57% έχει υποχωρήσει η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση Deutschlandtrend της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Σύμφωνα με τα επιμέρους στοιχεία της δημοσκόπησης, που παρουσιάζει η Deutsche Welle, το 64% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι με το έως τώρα έργο της νέας κυβέρνησης. Σημείωνεται ότι υψηλά ποσοστά δυσαρέσκεια εκφράζονται όχι μόνο από τους ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης, αλλά και από εκείνους του συγκυβερνώντος SPD. Συγκεκριμένα τα 2/3 των ψηφοφόρων των Σοσιαλδημοκρατών δεν είναι ικανοποιημένα με την κυβερνητική πολιτική. Ευχαριστημένο δηλώνει από την άλλη το 55% των ψηφοφόρων των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστανοκοινωνιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την δημοσκόπηση προκύπτει πως αν πραγματοποιούνταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή CDU/CSU και SPD θα εξασφάλιζαν μεν και πάλι την πλειοψηφία, ωστόσο οριακά. Οι Σοσιαλδημοκράτες εξακολουθούν να μην μπορούν να κερδίσουν την εύνοια των πολιτών και συγκεντρώνουν μόλις 18% στην πρόθεση ψήφου. Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα ποσοστά της Xριστιανικής Ένωσης που λαμβάνει 33% αλλά και του εθνολαϊκιστικού Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) που συγκεντρώνει το 14%. Στο 9%, την ίδια ώρα, το κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP), στο 10% η Αριστερά (Die Linke) ενώ στο 12% οι Πράσινοι (Grüne).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης