Ο Γερμανός υπουργός ‘Αμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ έφτασε σήμερα στο Αφγανιστάν για επίσημη επίσκεψη η οποία δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως για λόγους ασφαλείας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Ντε Μεζιέρ επρόκειτο να συναντηθεί με τον Τζον ‘Αλεν, τον διοικητή των δυνάμεων του NATO στο Αφγανιστάν, σήμερα το απόγευμα στην Καμπούλ, δήλωσε ένας δυτικός αξιωματικός του στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο ‘Αμυνας της Γερμανίας επιβεβαίωσε την επίσκεψη και την άφιξη του Ντε Μεζιέρ στη νότια επαρχία Κανταχάρ, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με δυνάμεις των διαβιβάσεων του γερμανικού στρατού οι οποίες επιχειρούν εκεί.

Η επίσκεψη επικεντρώνεται στην ανταλλαγή πληροφοριών και στην έκφραση των ευχαριστιών της Γερμανίας προς τους συμμάχους, είπε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου. Ο Ντε Μεζιέρ «δεν έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον Αφγανό υπουργό ‘Αμυνας», είπε ο Νταουλάτ Ουαζίρι, αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου στην Καμπούλ.

Η επίσκεψη είναι η όγδοη που πραγματοποιεί στο Αφγανιστάν ο Ντε Μεζιέρ αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από 17 μήνες. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, είχε επισκεφτεί το βόρειο τμήμα της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης