Στο Αφγανιστάν ο Λ. Πανέτα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012, 09:49
Στο Αφγανιστάν ο Λ. Πανέτα
Ο υπουργός Άμυνας των Η.Π.Α., Λίον Πανέτα, έφθασε σήμερα στο Αφγανιστάν για διήμερη επίσκεψη, μόλις τρεις ημέρες μετά τη σφαγή από Αμερικανό στρατιώτη 16 Αφγανών πολιτών.

Η επίσκεψη του Πανέτα είχε προγραμματιστεί πριν από την τραγωδία της Κυριακής, όμως τώρα αποκτά άλλη σημασία, καθώς αυξάνεται η πολιτική πίεση σε Αφγανούς και Αμερικανούς αξιωματούχους για τον τερματισμό του 11ετούς πλέον πολέμου.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι με κυβερνητικά στελέχη και αξιωματούχους της επαρχίας Χελμάντ. Θα μιλήσει επίσης στα αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν, τα οποία είναι πιθανό να αποτελέσουν στόχους αντιποίνων, μετά τον θάνατο Αφγανών χωρικών -ανάμεσά τους και εννέα παιδιά- από πυρά Αμερικανού στρατιώτη.

Οι Ταλιμπάν έχουν απειλήσει με αντίποινα, ειδικά με αποκεφαλισμούς, τους Αμερικανούς στρατιώτες.

Τη Δευτέρα, ο Αμερικανός υπουργός τόνισε πως η αμερικανική στρατηγική φέρνει αποτελέσματα και πως ο ίδιος πιστεύει ότι θα ξεπεραστούν οι αρνητικές συνέπειες από τη σφαγή:

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πείσουμε τον λαό ότι δεν πρέπει να αφήσει αυτά τα γεγονότα να υπονομεύσουν τη στρατηγική μας» υπογράμμισε ο Πανέτα.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012, 10:08