Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έφθασε στο δικαστήριο του Μιλάνου που συνεδριάζει στο πλαίσιο της δίκης Μιλς, στην οποία ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται για εξαγορά.

Είναι η πρώτη φορά που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι παρίσταται στο εδώλιο του κατηγορουμένου στη δίκη αυτή στην οποία κατηγορείται ότι εξαγόρασε έναντι 600.000 δολαρίων ψευδείς καταθέσεις του πρώην δικηγόρου του, του Βρετανού Ντέιβιντ Μιλς, στην εκδίκαση δύο υποθέσεων κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ΄90. Μάλιστα έπειτα από απουσία 8 ετών, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επέστρεψε στις 28 Μαρτίου στα δικαστήρια του Μιλάνου, για την πρώτη συνεδρίαση στο πλαίσιο της δίκης Mediatrade, μία υπόθεση υπερτιμολόγησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια επανήλθε στο δικαστήριο στις 11 Απριλίου για την δίκη Mediaset, στην οποία κατηγορείται ότι φούσκωσε τεχνητά τις τιμές των δικαιωμάτων μετάδοσης ταινιών, που είχαν αγοραστεί από εταιρείες βιτρίνες που του ανήκουν, κατά την μεταπώλησή του στον όμιλο Mediaset. Πριν από την τελευταία αυτή εμφάνισή του, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επετέθη και πάλι εναντίον των δικαστών χαρακτηρίζοντάς τους “καρκίνο προς εξάλειψη” και κατηγορώντας τους ότι διεξάγουν “εμφύλιο πόλεμο” εναντίον ενός πολιτικού εχθρού.

Εν τω μεταξύ, στο άλλο μέτωπο που έχει ανοιχτό ο Μπερλουσκόνι, η δίκη για την υπόθεση Rubygate, της δυσκολότερης υπόθεσης που αντιμετωπίζει διότι κατηγορείται για εκπόρνευση ανηλίκου, άρχισε στις 6 Απριλίου και θα επαναληφθεί στις 31 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης