Το ισλαμιστικό κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αρνείται ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας, τις κατηγορίες που το θέλουν να απειλεί το κοσμικό κράτος.

Οι «εχθροί» του κυβερνώντος κόμματος, ζητούν την απαγόρευση της λειτουργίας του και τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των στελεχών του, ανάμεσά τους και αυτά του πρωθυπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έντεκα δικαστές θα αποφασίσουν για το μέλλον του Κόμματος. Αν από αυτούς, τουλάχιστον οι εφτά υπερψηφίσουν την πρόταση του Γενικού Εισαγγελέα, τότε το Κόμμα θα σταματήσει τη λειτουργία του. Η ετυμηγορία πάντως, αναμένεται να καθυστερήσει για κάποιες εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, οι εντάσεις δεν έχουν τέλος στη γειτονική χώρα. Μόλις την τελευταία εβδομάδα, συνελήφθησαν δύο απόστρατοι στρατηγοί με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης.  

Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι το πρόβλημα έγινε πιο έντονο, μετά την άρση από το Συνταγματικό Δικαστήριο της συνταγματικής τροπολογίας της κυβέρνησης, που επέτρεπε την ισλαμική μαντίλα στα τουρκικά πανεπιστήμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Άρχισε η σύγκρουση Στρατηγών-Ερντογάν στην Τουρκία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης