Στο εδώλιο δύο εργαζόμενοι της BP

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012, 22:47
Στο εδώλιο δύο εργαζόμενοι της BP
Το Συμβούλιο των Ενόρκων παρέπεμψε σήμερα δύο εργαζόμενους της πετρελαϊκής εταιρείας BP σε δίκη με 23 κατηγορίες που σχετίζονται με την έκρηξη και τη διαρροή πετρελαίου από την εξέδρα άντλησης Deepwater Horizon τον Απρίλιο του 2010, οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ.

Οι δύο εργαζόμενοι, οι ανώτατοι επόπτες της εταιρείας που βρίσκονταν πάνω στην εξέδρα όταν σημειώθηκε το δυστύχημα, αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων και την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, για τους θανάτους 11 ατόμων.

Ένα πρώην ανώτατο στέλεχος της BP κατηγορείται επίσης για παραπλάνηση του Κογκρέσου σχετικά με τη διαρροή και την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε στον Κόλπο του Μεξικού.

Η αμερικανική κυβέρνηση διαπραγματευόταν με την εταιρεία το ποσό της αποζημίωσης για την αστική ευθύνη της όμως, όπως είπε ο Χόλντερ, οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Ο υπουργός, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, είπε ότι είναι ακόμη πιθανόν το θέμα της αστικής ευθύνης να ρυθμιστεί εξωδικαστικά όμως σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση ετοιμάζεται για δίκη εντός του 2013.

Οι κατηγορίες εναντίον των στελεχών της BP ανακοινώθηκαν αφότου η εταιρεία συμφώνησε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 4,5 δισ. δολαρίων στις αμερικανικές αρχές, στο πλαίσιο «φιλικού διακανονισμού» για τη ρύθμιση ενός μέρους των ποινικών ευθυνών της για την υπόθεση της διαρροής.
Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012, 22:50