Στο εδώλιο κατηγορούμενος για απόπειρα εφοδιασμού των τζιχαντιστών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014, 06:05
Στο εδώλιο κατηγορούμενος για απόπειρα εφοδιασμού των τζιχαντιστών
Σε δίκη παραπέμπεται ένας ένας άνδρας από το Ρόστερ της Νέας Υόρκης, κατηγορούμενος ότι αποπειράθηκε να παράσχει υλική υποστήριξη στους τζιχαντιστές και σκόπευε να δολοφονήσει Αμερικανούς στρατιώτες που είχαν επιστρέψει από το Ιράκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης πρόκειται για τον Μαφίντ Ελφγκί, 30 ετών με καταγωγή από την Υεμένη. Ο άνδρας αυτός παραπέμφθηκε σε δίκη έπειτα από κοινή έρευνα της αστυνομίας του Ρόστερ και της αντιτρομοκρατικής ομάδας του FBI.

Βάσει το κατηγορητηρίου ο 30χρονος προσπάθησε πέρυσι να βοηθήσει τρία άτομα –δύο εκ των οποίων εργάζονταν για λογαριασμό του FBI- προκειμένου να ταξιδέψουν στη Συρία με σκοπό να ενταχθούν στους μαχητές του ISIS.

«Ο Ελφγκί σχεδίαζε επίσης να δολοφονήσει μέλη του αμερικανικού στρατού που είχαν επιστρέψει από το Ιράκ», δήλωσαν οι αρχές. «Στο πλαίσιο του σχεδίου του Ελφγκί να δολοφονήσει τους στρατιώτες, ο άνδρας αγόρασε δύο πιστόλια εξοπλισμένα με σιγαστήρες και πυρομαχικά από εμπιστευτική πηγή».

«Με τις σημερινές απαγγελίες των κατηγοριών, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δείχνει ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία προκειμένου να νικήσει το ISIS», δήλωσε ο Ουίλιαμ Χότσουλ, δικηγόρος των ΗΠΑ για τη Δυτική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014, 06:05