Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στην Καλιφόρνια άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος του Σκοτ Λόντον, ενός πρώην ανώτερου στελέχους στην εταιρία λογιστικού ελέγχου KPMG στο Λος Άντζελες.

Ο Λόντον κατηγορείται για συνωμοσία με σκοπό την διάπραξη απάτης μέσω της διαβίβασης εσωτερικής πληροφόρησης σε έναν προσωπικό του φίλο σχετικά με τρεις εταιρείες, ο οποίος χρησιμοποίησε τα στοιχεία αυτά σε αγοραπωλησίες μετοχών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) άσκησε επίσης αγωγή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Λόντον εκμεταλλεύτηκε τη θέση του στην KPMG και διαβίβαζε πληροφορίες που διέθετε από τους λογιστικούς ελέγχους που επέβλεπε στις εταιρείες Skechers USA Inc, Herbalife Ltd και Deckers Outdoor Corp στον προσωπικό του φίλο Μπράιαν Σο.

«Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να περιμένουν ότι το παιγνίδι θα γίνεται επί ίσοις όροις στις χρηματαγορές», ανέφερε ο εισαγγελέας Αντρέ Μπιρότ ο νεότερος.

«Όπως αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά, ο κ. Λόντον επέλεξε να προδώσει την εμπιστοσύνη που απολάμβανε ως ορκωτός λογιστής και να ειδοποιεί χρηματιστές προς όφελος όσων διέθεταν εσωτερική πληροφόρηση, όπως ο ίδιος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Σο κέρδισε πάνω από 1 εκατ. δολάρια από τις αγοραπωλησίες μετοχών των επιχειρήσεων αυτών βάσει της εσωτερικής πληροφόρησης που διέθετε και είχε ανταμείψει τον Λόντον δίνοντάς του μετρητά και κοσμήματα.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης