Τέλος δεν έχουν τα βάσανα για τους κατοίκους στην πολύπαθη Αϊτή, που επλήγη από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα «Sandy» πριν από δύο εβδομάδες περίπου για να ακολουθήσουν ισχυρές βροχοπτώσεις οι οποίες έχουν προκαλέσει μεγάλες πλημμύρες. Εκτιμάται ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένου ενός 5χρονου κοριτσιού, ενώ πάνω από 1.500 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ποτάμια έχουν υπερχειλίσει και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων έχουν καλυφθεί από νερό, την ίδια στιγμή που σημαντικό τμήμα του απαρχαιωμένου οδικού δικτύου παραμένει θαμμένο κάτω από τόνους λάσπης και χώματος λόγω κατολισθήσεων. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελλείψεις στα τρόφιμα, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεσπάσει νέο κύμα χολέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτιμάται ότι σχεδόν 500.000 άνθρωποι παραμένουν σε πρόχειρα καταλύματα μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (Ιανουάριος 2010) που είχε ισοπεδώσει συνοικίες στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Αϊτή: Φόβοι για ελλείψεις στα τρόφιμα λόγω του τυφώνα «Sandy», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012, 01:26

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης