Νέα σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου σε πολλές περιοχές το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 55 εκατοστά και υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν στέγες λόγω του βάρους του χιονιού.

Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία

Τα αμερικανικά αεροδρόμια παραμένουν κλειστά ή υπολειτουργούν από την ανατολική ακτή μέχρι το Σικάγο, αφού σταδιακά το μέτωπο της κακοκαιρίας επεκτείνεται και σε άλλες αμερικανικές πολιτείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ορισμένες πόλεις τα συνεργεία εκχιονισμού σταμάτησαν να καθαρίζουν τους δρόμους, αφού είναι αδύνατο να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κακοκαιρίας.

Πρόκειται για μία από τις πιο σφοδρές χιονοθύελλες που έχει ζήσει η πρωτεύουσα, η Βαλτιμόρη και η Φιλαδέλφεια. Οι χιονοπτώσεις συνοδεύονται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα.

Κεντρικές οδικές αρτηρίες, σιδηροδρομικές γραμμές είναι κλειστές, όπως και τα σχολεία, οι δημόσιες υπηρεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Pepco, που διαχειρίζεται το δίκτυο στο Μέριλαντ, ανακοίνωσε ότι λόγω της χιονοθύελλας δεν ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης σε 2.500 πελάτες, που παραμένουν στο σκοτάδι από την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων ξεριζώθηκαν δέντρα που έπεσαν πάνω σε πυλώνες του δικτύου ηλεκτροδότησης, με συνέπεια να γίνουν πολλές διακοπές ρεύματος.

Η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους αν δεν είναι απαραίτητο και να κρατήσουν τα αυτοκίνητα στα γκαράζ για να διευκολύνουν τα συνεργεία καθαρισμού των δρόμων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης