Στο έλεος της κακοκαιρίας Σερβία, Βοσνία και Κροατία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015, 17:04
Στο έλεος της κακοκαιρίας Σερβία, Βοσνία και Κροατία
Κακοκαιρία με χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους πλήττει από χθες περιοχές της Σερβίας, της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και της Κροατίας.

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε σε τμήμα του Δήμου Νόβα Βάρος, στη νοτιοδυτική Σερβία, λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων.

Το ύψος του χιονιού σε χωριά της περιοχής ξεπέρασε το ένα μέτρο και δεν υπάρχουν πλέον μέσα για να διατηρηθούν ανοιχτοί οδικοί άξονες, δήλωσε ο δήμαρχος Ντιμίτριε Παούνοβιτς.

Η κατάσταση είναι δύσκολη σε πολλούς οικισμούς της περιοχής και η δημοτική αρχή απευθύνθηκε στον Τομέα Έκτακτων Καταστάσεων, ζητώντας καύσιμα για τα εκχιονιστικά μηχανήματα, είπε ο κ. Παούνοβιτς, τονίζοντας ότι είναι η τρίτη φορά από την αρχή του χειμώνα που κηρύσσεται κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στον δήμο.

Στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη απαγορεύθηκε χθες εξαιτίας χιονοθύελλας η κυκλοφορία των οχημάτων σε δρόμους στο δυτικό τμήμα της χώρας και χωριά στον Βορρά αποκλείστηκαν λόγω χιονιού.

Στα λευκά ντύθηκε η πόλη Τούζλα, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου χιονίζει από χθες το βράδυ.

Στην Κροατία, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, σε ορεινές περιοχές στα σύνορα με τη Βοσνία, η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης εξέδωσε προειδοποίηση για μεγάλο κίνδυνο χιονοστιβάδων.

Χθες, λόγω των θυελλωδών ανέμων, απαγορεύθηκε η κυκλοφορία σε τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α1 κοντά στην περιοχή Ποσεντάριε και εξαιτίας του χιονιού με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχία Λίκα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015, 17:09