Έξι εικόνες ιδιαίτερης αξίας αφαίρεσαν άγνωστοι διαρρήκτες από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στο χωριό Γεωργουτσάτες της Άνω Δρόπολης, στη Βόρειο Ήπειρο.

Πρόκειται για τη δεύτερη κλοπή εντός δέκα ημερών στην ίδια εκκλησία, από την οποία οι άγνωστοι διαρρήκτες αφαίρεσαν συνολικά 20 εικόνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την κλοπή διαπίστωσε ο επίτροπος της εκκλησίας, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα την αστυνομία. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την ταυτότητα των δραστών.

Καθημερινό στόχο διαρρηκτών αποτελούν οι ορθόδοξες εκκλησίες στην Αλβανία, γεγονός το οποίο έχει εξελιχθεί σε «ανησυχητικό φαινόμενο», παρατηρεί σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “Shqip” των Τιράνων.

Μόνο το 2007, κλοπές σημειώθηκαν στο μοναστήρι της Γοραντζής, σε εκκλησίες στη Γοραντζή στο Ζερβάτι και στη Δρόπολη, στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στο Βουλιαράτες, καθώς και στην εκκλησία της συνοικίας Βαρόσι Αργυροκάστρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, το 2008, σημειώθηκε κλοπή (για τέταρτη φορά από το 1991) και στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στο Λάμποβο Αργυροκάστρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης