Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τους δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014, 11:45
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τους δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Στρασβούργο, προσέφυγαν οι συγγενείς των Ρώσων δημοσιογράφων του VGTRK που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία. Απαιτούν να βρεθούν οι ένοχοι των δολοφονιών.

Η μητέρα του κάμεραμαν Αντόν Βολόσιν, Ιρίνα, εξέφρασε την ελπίδα να γίνει μια δίκαιη έρευνα καθώς επίσης και να τιμωρηθούν όχι μόνο η Ουκρανή πιλότος Ναντέζντα Σαβτσένκο, που κατηγορείται ότι συμμετείχε στη δολοφονία τους, αλλά και όλοι αυτοί που ξεκίνησαν και υποστήριξαν αυτόν τον πόλεμο.

«Περιμένω να αποδοθεί δικαιοσύνη. Όλοι εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες πρέπει να λογοδοτήσουν. Όπως επίσης και ο Ποροσένκο, αφού ο στρατός του ήταν αυτός που διαπράττει αίσχη στην Ουκρανία» είπε η Ιρίνα Βολόσιν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Δευτέρα, η Ρωσική Επιτροπή Ερευνών (IC) δήλωσε ότι η κατηγορούμενη για τη δολοφονία των δύο Ρώσων δημοσιογράφων Ναντέζντα Σαβτσένκο υποβάλλεται σε ψυχιατρική αξιολόγηση στη Μόσχα όπου κρατείται. «Κύριος στόχος είναι να διαπιστωθεί κατά πόσον η ύποπτη είναι υγιής και να καθορίσει την ικανότητά της να ενάγει και να ενάγεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της IC Βλαντίμιρ Μάρκιν.

Πηγή: ITAR-TASS
Επιμέελεια: Κ. Μπετινάκης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014, 11:51