Αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο άνοιξαν σήμερα μια σαρκοφάγο η οποία χρονολογείται από την εποχή της 26ης  δυναστείας των Φαραώ, το 640 π.Χ. Πρόκειται για ένα εύρημα από τα περίπου 30 συνολικά που βρέθηκαν σε αίθουσα – τάφο στην κλιμακωτή πυραμίδα του Ζόσερ.

Πριν από τρεις εβδομάδες ο κορυφαίος αρχαιολόγος της Αιγύπτου, Δρ. Ζαχί Χαουάς, εντόπισε στη Σακάρα σε μια τοποθεσία 20 χιλιομέτρων από το Κάιρο, την αίθουσα που περιείχε 22 μούμιες και 8 σαρκοφάγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα ξεσφράγισαν τη μία σαρκοφάγο για να βρουν μία άριστη διατηρημένη μούμια, κάτι το οποίο σύμφωνα με τον Χαουάς είναι εξαιρετικά σπάνιο. Επίσης το γεγονός ότι από ό,τι φαίνεται δεν έχει πειραχτεί η αίθουσα καταδεικνύει ότι δεν λεηλατήθηκε από τυμβωρύχους, κάτι που είναι συχνό φαινόμενο στις αρχαίες νεκροπόλεις της Αιγύπτου.

Γι’ αυτό οι αρχαιολόγοι ελπίζουν ότι θα βρουν και πολλά πολύτιμα αντικείμενα θαμμένα μαζί με τις μούμιες, όπως συνήθιζαν στην Αίγυπτο.

Στην ίδια αποστολή, ανακάλυψαν επίσης ένα μουμιοποιημένο σκύλο που εικάζουν ότι διατηρήθηκε μετά από σχετικό αίτημα ενός εκ των νεκρών, για να τον συνοδέψει στο τελευταίο του ταξίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης