Ο στρατός των ΗΠΑ διεξήγαγε τον Μάιο μια μυστική αεροπορική επίθεση εναντίον υπόπτου ως στελέχους της αλ Κάιντα στην Υεμένη και σκότωσε τον αναπληρωτή κυβερνήτη μιας επαρχίας, ανέφερε η εφημερίδα «The New York Times».

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους Αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, η εφημερίδα έγραψε ότι το αεροπορικό πλήγμα είχε στόχο μια ομάδα υπόπτων ως μελών της αλ Κάιντα στην απομακρυσμένη επαρχία Μαρίμπ, στην έρημο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, ο βομβαρδισμός στοίχισε τη ζωή και του αναπληρωτή κυβερνήτη της επαρχίας, ενός τοπικού αξιωματούχου που έχαιρε σεβασμού και, σύμφωνα με αξιωματούχους στην Υεμένη, προσπαθούσε να διαπραγματευτεί με τα μέλη της αλ Κάιντα και να τα πείσει να εγκαταλείψουν τον ένοπλο αγώνα, κατά το δημοσίευμα.

Ο πρόεδρος της Υεμένης, Άλι Αμπντουλάχ Σάλεχ, ανέλαβε την ευθύνη για το θάνατό του και κατέβαλε χρήματα ως αποζημίωση στις φυλές, ανέφεραν οι Times.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο βομβαρδισμός, μυστική επιχείρηση του στρατού των ΗΠΑ, ήταν η τέταρτη τέτοια επίθεση στα βουνά και στις ερήμους της Υεμένης από τον Δεκέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την εφημερίδα, η Ουάσινγκτον πλέον εντείνει σημαντικά τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις και τη συγκέντρωση πληροφοριών από τις ερήμους της Βόρειας Αφρικής ως τα όρη του Πακιστάν και τις πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες, χρησιμοποιώντας τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη και ομάδες των ειδικών δυνάμεων, πληρώνοντας ιδιώτες για να κατασκοπεύουν και εκπαιδεύοντας ντόπιους για να καταδιώκουν «τρομοκράτες».

Σχεδόν καμιά από αυτές τις νέες επιθετικές κινήσεις των ΗΠΑ δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα, σύμφωνα πάντα με τους Times.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης