Όσο η ισχύς του Ισλαμικού Χαλιφάτου ελαχιστοποιείται, και τα εδάφη που κυρίευσε μειώνονται μέρα με τη μέρα σε Συρία και Ιράκ, τα φρικώδη εγκλήματα της τζιχαντιστικής οργάνωσης έρχονται στο φως, από τους στρατιώτες που απελευθερώνουν τα χωριά και τις πόλεις που έλεγχε.

Η πιο πρόσφατη αποκάλυψη του τι θεωρούν οι τζιχαντιστές ως εφαρμογή της θρησκείας τους και των σκοπών τους, είναι ένας μαζικός τάφος μέσα σε σχολείο, στα νότια της Μοσούλης, που αυτές τις εβδομάδες πολιορκείται από τον ιρακινό στρατό και τους συμμάχους του. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ιρακινού στρατού, μέσα στο αγροτικό σχολείο στην πόλη Hammam al-Alil στα νότια της Μοσούλης, βρέθηκαν 100 αποκεφαλισμένα πτώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα στο αγροτικό σχολείο στην πόλη Hammam al-Alil στα νότια της Μοσούλης, βρέθηκαν 100 αποκεφαλισμένα πτώματα​Τα περισσότερα από αυτά έχουν αποσυντεθεί, κι έτσι δεν μπορεί να εξακριβωθεί ακόμα αν πρόκειται για στρατιώτες ή άμαχους. Μια επιστημονική ομάδα από τη Βαγδάτη θα διεξάγει έρευνες.

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταδικάσουμε αυτές τις ακρότητες. Ελπίζουμε ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα τελειώσει σύντομα κι ότι θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους διεθνείς ανθρωπιστικούς κανόνες, ώστε η ζωή των πολιτών να επιστρέψει στο κανονικό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτοί που πραγματοποίησαν αυτά τα απάνθρωπα εγκλήματα θα πρέπει να κατηγορηθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Stephane Dujarric.

Είναι αμφίβολη η διάρκεια που θα χρειαστεί για να απελευθερωθεί η Μοσούλη, το τελευταίο σημαντικό προπύργιο των τζιχαντιστών στο Ιράκ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Ιούνιο, ο ιρακινός στρατός είχε βρει έναν ακόμα μεγαλύτερο μαζικό τάφο, 400 ατόμων, στη Φαλούτζα. 

Στη Μοσούλη παραμένουν εγκλωβισμένοι περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους τόσο από τους τζιχαντιστές, που τους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες, όσο κι από τον ιρακινό στρατό και τους βομβαρδισμούς της δυτικής συμμαχίας εναντίον του Χαλιφάτου.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης