Σε δίκη ενώπιον στρατιωτικού δικαστηρίου του Γκουαντάναμο παραπέμφθηκε χθες ο βασικός ύποπτος για την επίθεση εναντίον του αμερικανικού πολεμικού πλοίου «USS Cole» το 2000 στα χωρικά ύδατα της Υεμένης, επισημαίνεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Ο Αμπντ αλ Ράχιμ αλ Νασίρι, 46 ετών, κινδυνεύει να καταδικαστεί στην «εσχάτη των ποινών» εφόσον κριθεί ένοχος. Κατηγορείται επίσης για την επίθεση εναντίον του γαλλικού πετρελαιοφόρου «Limburg» που σημειώθηκε στον κόλπο του Άντεν το 2002.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση που παραπέμπεται στο δικαστήριο της αμερικανικής βάσης στην Κούβα μετά την απόφαση που έλαβε στις αρχές Μαρτίου ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα, για την επανάληψη ακροαματικών διαδικασιών στο συγκεκριμένο στρατόπεδο.

Οι δικηγόροι του ζήτησαν να μην πραγματοποιηθεί η εκτέλεσή του, σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, καθώς ο πελάτης τους υπεβλήθη σε βασανιστήρια όσο βρισκόταν υπό κράτηση. Ειδικότερα, είχε υποβληθεί σε εικονικό πνιγμό και εκτέλεση με ένα ηλεκτρικό τρυπάνι το διάστημα που κρατούνταν σε μυστικές φυλακές των Η.Π.Α. στο Ντουμπάι το 2002. Το αίτημα απορρίφθηκε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης