Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από τους Αμερικανούς ψηφοφόρους να συνεχίσουν να πιστεύουν «στην ελπίδα και την αλλαγή» που τους είχε υποσχεθεί το 2008, τονίζοντας πως χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να κάνει στροφή 180 μοιρών η χώρα.

Μιλώντας σε συγκέντρωση δωρητών του Δημοκρατικού Κόμματος στη Νέα Υόρκη, ο Ομπάμα εξέφρασε την απογοήτευσή του για το αδιέξοδο στην Ουάσινγκτον που πλήττει την ηγετική του εικόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά τα όσα συμβαίνουν στην Ουάσινγκτον, ίσως θα μπορούσα να μπω στον πειρασμό να σκεφτώ πως η αλλαγή ίσως να μην είναι τόσο δυνατή όσο νομίζαμε», τόνισε στους υποστηρικτές του.

«Πέρασαν τρία οδυνηρά χρόνια για τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα, του οποίου η επανεκλογή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν θα ανακάμψει η οικονομία και αν θα μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας που σήμερα φτάνει το 9%.

Κάνοντας έναν απολογισμό για το τι έχει πετύχει μέχρι τώρα-βελτίωση του συστήματος υγείας, τερματισμός του πολέμου στο Ιράκ, πλήγματα στην Αλ Κάιντα-ο πρόεδρος επισήμανε πως χρειάζεται άλλη μια θητεία για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης