Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να εξετάσει πιθανές οικονομικές παρατυπίες που διαπράχθηκαν από το Εθνικό Μέτωπο, σχετικά με τους μισθούς των βοηθών των ευρωβουλευτών του γαλλικού κόμματος.

Σε ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρεται ότι ο πρόεδρος του Μάρτιν Σουλτς έχει ενημερώσει την OLAF, την Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, αφού διαπιστώθηκε ότι 20 πρόσωπα που αμείβονται από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. ως βοηθοί ευρωβουλευτών, εμφανίζονται σε έγγραφα του Εθνικού Μετώπου και ως υπάλληλοι των οργανώσεων του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι βοηθοί αμείβονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρέπει να εκτελούν καθήκοντα που συνδέονται άμεσα με την άσκηση της βουλευτικής θητείας ενός μέλους» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπήρξε άμεσος σχολιασμός από την OLAF ή από το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, η οποία ηγείται μιας ομάδας 22 ευρωβουλευτών μεταξύ των οποίων είναι και ο πατέρας της Ζαν-Μαρί Λεπέν, ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας.

Σύμφωνα με ορισμένες δημοσκοπήσεις στη Γαλλία, το Εθνικό Μέτωπο προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων επωφελούμενο από τη δυσαρέσκεια του πληθυσμού για την πολιτική του προέδρου Φρανσουά Ολάντ και για τα ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ανεργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης