Η κυβέρνηση της Βρετανίας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αυξήσει το ανώτατο όριο ταχύτητας στα 80 χλμ./ώρα (από τα 70 χλμ./ώρα που ισχύει μέχρι σήμερα) σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους, σε μια προσπάθεια να τονωθεί ο τομέας των μεταφορών και των εμπορικών συναλλαγών, επισημαίνεται σε χθεσινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian».

«Οι δρόμοι της Βρετανίας θα πρέπει να αποτελούν αρτηρίες μιας υγιούς οικονομίας. Το όριο ταχύτητας πρέπει να αλλάξει προκειμένου να ξαναβάλουμε τη Βρετανία στη “λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας” των παγκόσμιων οικονομιών. Αυξάνοντας το όριο ταχύτητας στον αυτοκινητόδρομο θα δημιουργήσει οικονομικά οφέλη εκατοντάδων εκατομμυρίων λιρών μέσω της μείωσης του χρόνου μεταφοράς», τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών και θιασώτης του προτεινόμενου μέτρου, Philip Hammond.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε χθες, το νέο μέτρο θα εφαρμοστεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το 2013. Ωστόσο, μια τέτοια απόφαση αναμένεται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση των περιβαλλοντολόγων και των οργανώσεων για την οδική ασφάλεια.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης