Στο αεροδρόμιο του Μιλάνου πολλοί επιβάτες δεν μπορούν να επιβιβαστούν στα αεροπλάνα με προορισμό την Ελλάδα, διότι δεν ζήτησαν εγκαίρως τον ηλεκτρονικό κωδικό QRcode, γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera.

Σε σημερινό της άρθρο η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχουν πολλοί τουρίστες οι οποίοι το τελευταίο εικοσιτετράωρο έμειναν εκτός αεροσκάφους λόγω του ότι ξέχασαν να συμπληρώσουν και να αποστείλουν το PLF (Passenger Location Form).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ο έμπειρος σκίπερ Βάλτερ Πέρι, ο οποίος κανονικά έπρεπε να σαλπάρει μαζί με φίλους του από την Κω σήμερα το απόγευμα. Θα τον περιμένουν άλλες 24 ώρες και θα αγοράσει καινούριο εισιτήριο για να φτάσει στην Αθήνα αύριο το πρωί, μαζί με τη γυναίκα του.

Ξέχασαν να ζητήσουν εγκαίρως το QRcode και η Ελεονόρα με τον Αντρέα. Πήραν τρία τρένα για να φτάσουν στο Μιλάνο και είδαν τις διακοπές τους να γίνονται ξαφνικά οπτασία, όταν στο τσεκ ιν τους ζήτησαν τον αναγκαίο ηλεκτρονικό κωδικό για την επιβίβαση.

Η δε Κλεμάνς, η οποία έφτασε στο Μιλάνο από το Παρίσι, ήθελε να επισκεφθεί τη Σαντορίνη με μια φίλη της. «Συμπληρώσαμε το PLF με μία ώρα καθυστέρηση. Τώρα, δυστυχώς, θα μείνουμε στο αεροδρόμιο στο Μιλάνο, χωρίς θάλασσα» δήλωσε στην Corriere.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν και πάλι στους τουρίστες ότι, για να εξασφαλίσουν όσο γίνεται ασφαλέστερες και ήσυχες διακοπές, πριν από την αναχώρησή τους πρέπει να κάνουν μια μικρή «γραφειοκρατική θυσία», η οποία απαιτείται από την πραγματικότητα που ζούμε εν καιρώ πανδημίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Corriere della Sera

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης