Ενώπιος με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο αλλά και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έρθει ο Βλάντιμιρ Πούτιν την ερχόμενη Τρίτη στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπως ανακοίνωσαν αμφότερες οι πλευρές του Κιέβου και του Κρεμλίνου, και ενώ η κρίση στην ανατολική Ουκρανία κλιμακώνεται.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα βρίσκεται στο Μινσκ την επόμενη Τρίτη για συνομιλίες σχετικά με θέματα ενεργειακής ασφάλειας αλλά και την κρίση στην ανατολική Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις συνομιλίες θα συμμετάσχουν, επίσης, οι ηγέτες του Καζακστάν και της Λευκορωσίας, των δύο χωρών που μετέχουν στην Τελωνειακή Ενωση που έχει συγκροτήσει η Μόσχα.

Οι ηγέτες «θα συζητήσουν τις σχέσεις της Ουκρανίας με την Τελωνειακή Ενωση και θα υπάρξει σειρά διμερών επαφών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Στη συνάντηση κορυφής θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την εφαρμογή της Συμφωνίας Σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, θέματα ενεργειακής ασφάλειας αλλά και η σταθεροποίηση της κατάστασης στο Ντονμπάς», αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης