Δεν φαίνεται να έχει τέλος η Οδύσσεια των επιβατών του πλοίου Νorman Atlantic. Το ελληνόκτητο φορτηγό Spirit of Piraeus που ήταν από τα πρώτα πλοία που έφτασαν κοντά στο πληγωμένο Norman Atlantic, κατάφερε να περισυλλέξει συνολικά 49 ναυαγούς, εκ των οποίων οι 25 Έλληνες και νωρίτερα το βράδυ αποδεσμεύτηκε και έπλευσε προς το Μπρίντιζι για να αποβιβάσει τους ναυαγούς.

Μάλιστα ήδη στην Ιταλία, στο Λέτσε, κοντά στο Μπρίντιζι, έφτασε ένα C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, για να παραλάβει τους Έλληνες ναυαγούς. Ωστόσο στο Μπρίντιζι ο καιρός παραμένει άγριος, οι άνεμοι δυσχέραναν την προσπάθεια του πλοίου να μπει στο λιμάνι και τελικώς αποφασίσθηκε το Spirit of Piraeus να αλλάξει ρότα και να κατευθυνθεί προς το λιμάνι του Μπάρι για να επιχειρήσει να βρει εκεί καταφύγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελληνική πρεσβεία είχε μεριμνήσει ώστε να κλειστούν ξενοδοχεία για τους Έλληνες ναυαγούς προκειμένου να διανυκτευρεύσουν στο Μπρίντιζι, πλην όμως τώρα όλα τα σχέδια αλλάζουν και το σημείο του ενδιαφέροντος μεταφέρεται στο Μπάρι.

Διαβάστε επίσης: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης