Στο ναδίρ η δημοτικότητα της Μέρκελ λόγω του προσφυγικού

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015, 11:53
Στο ναδίρ η δημοτικότητα της Μέρκελ λόγω του προσφυγικού
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο έπεσε η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του κόμματός της εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Την ίδια ώρα φαίνεται να αυξάνονται τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa εμφανίζει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) να κερδίζει το 39% στην πρόθεση ψήφου, σημειώνοντας πτώση μίας μονάδας σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και 2,5 μονάδων σε σύγκριση με το ποσοστό του στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές πριν από δύο χρόνια.

Αντίθετα το AfD κέρδισε δύο μονάδες την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας το 7% για πρώτη φορά εφέτος.

Ο επικεφαλής του ινστιτούτου Forsa Μάνφρεντ Γκίλνερ επεσήμανε ότι το CDU χάνει τους υποστηρικτές του κυρίως στην ανατολική Γερμανία, ενώ και το αδελφό του κόμμα της Βαυαρίας, οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), σημειώνει μεγάλη πτώση.

«Οι επιθέσεις του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Χορστ Ζέεχοφερ εναντίον της καγκελαρίου οδηγούν τους ψηφοφόρους στη δεξιά πτέρυγα του CSU και το AfD» εξήγησε.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό κέρδισαν μία μονάδα και έφτασαν το 25%, ενώ οι Πράσινοι και το Die Linke σημείωσαν πτώση μίας μονάδας πέφτοντας στο 9%. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) παρέμειναν σταθεροί στο 5%.

Παράλληλα, και η δημοτικότητα της ίδιας της Μέρκελ εμφανίζει πτώση 2 μονάδων στο 47%, το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει εφέτος.

Ο Γκίλνερ επεσήμανε όμως ότι, παρότι η Μέρκελ έχει χάσει 9 μονάδες τις τελευταίες 10 εβδομάδες, παραμένει πιο δημοφιλής από τους προκατόχους της.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015, 12:02