Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται πως έχει πάρει το σήριαλ μεταξύ της νυν και της πρώην του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Ο λόγος για τη δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ και τη μητέρα των τεσσάρων παιδιών του κ. Ολάντ και πρώην αντίπαλό του στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του Σοσιαλιστή υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές (σ.σ. Φθινόπωρο 2011) Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σχέσεις των δύο κυριών δεν ήταν ποτέ καλές, αλλά η διαμάχη πήρε εθνικές διαστάσεις, όταν η κα. Τριερβελέρ, είχε στηρίξει στις βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο (σ.σ. οι βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία διεξάγονται μετά τις προεδρικές εκλογές) τον σοσιαλιστή αντίπαλο της Ρουαγιάλ στην εκλογική της περιφέρεια στη Ροσέλ, τον Ολιβιέ Φαλορνί. Μάλιστα, δεν είχε διστάσει να γράψει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter: «Κουράγιο στον Ολιβιέ Φαλονρί που δεν έχασε την αξία του, που μάχεται στο πλευρό των κατοίκων της Ροσελέ εδώ και χρόνια με ανιδιοτελή δέσμευση». Τελικά, η Σεγκολέν έχασε την έδρα από τον Φαλορνί και οι φήμες για τις κακές σχέσεις των δύο κυριών πήραν φωτιά.

Η Τριερβελέρ πέρασε την πύλη του Μεγάρου των Ηλισίων και η Ρουαγιάλ έμεινε «στην απέξω» έγραφαν τα γαλλικά ΜΜΕ, δίνοντας έμφαση στη δυσφορία της μητέρας των παιδιών του Γάλλου προέδρου. Μάλιστα, η διαμάχη των δύο κυριών φαίνεται πως είναι η αιτία που το «φιλοθεάμον κοινό» είδε την Τριερβελέρ να εμφανίζεται για τελευταία φορά δημόσια στο πλευρό του Ολάντ κατά την επίσκεψή τους στις ΗΠΑ. Οι φήμες φούντωσαν ακόμα περισσότερο, όταν ο Ολάντ ταξίδεψε πριν από δύο μέρες στη Μεγάλη Βρετανία μόνος…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολάντ και Τριερβελέρ, μετά τη σαρωτική του νίκη στις 6 Μαΐου έναντι του Νικολά Σαρκοζί.

Τώρα, ο μεγαλύτερος γιος του Γάλλου προέδρου, Τομά Ολάντ έρχεται να δώσει νέα διάσταση στα πράγματα, παραχωρώντας αποκλειστική συνέντευξη στη «Le Point», λέγοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι ο «μπαμπάς θα καθαρίσει», κατηγορώντας τη δημοσιογράφο για «καταστροφή της δημόσιας εικόνας» του Φρανσουά Ολάντ.

«Στενοχωρήθηκα για τον πατέρα μου, μισεί τόσο να μιλάνε για την προσωπική του ζωή», είπε μεταξύ άλλων ο 27χρονος Τομά, ενώ για το επίμαχο «τουί» της 47χρονης δημοσιογράφου τόνισε: «Ήξερα ότι κάτι θα έκανε μια μέρα, αλλά όχι κάτι τόσο χοντρό. Είναι απίστευτο».

Στη λεζάντα της φωτογραφίας στην οποία διακρίνεται ο Φρανσουά Ολάντ με τον γιο του Τομά, η δημοσιογράφος σχολιάζει: Ο Τομά Ολάντ έλαβε την υπόσχεση του πατέρα του να ξεκαθαρίσει δημόσια τον ρόλο της πρώτης κυρίας.

Μάλιστα, η δημοσιογράφος Charlotte Chaffanjon που πήρε τη συνέντευξη από τον Τομά, επιλέγει για μεσότιτλο της συνέντευξης τη φράση: «Δεν θέλει πια να βλέπει την Τριερβελέρ», αναφερόμενη στον Τομά, αλλά και στα τρία του αδέλφια. «Είναι λογικό, έτσι δεν είναι;», αναρωτιέται ο νεαρός και προσθέτει: «Αυτό που μετράει, είναι να εξομαλυνθούν οι σχέσεις μας με τον πατέρα μας», εννοώντας με σαφή τρόπο ότι η Τριερβελέρ είναι η αιτία ρήξης στη σχέση του πατέρα Ολάντ με τα παιδιά του.

Αυτή η κατάσταση είναι ένας παράγοντας αστάθειας… Ή είναι δημοσιογράφος ή έχει γραφείο στα Ηλύσια Πεδία… Και κυρίως, όχι δεύτερο tweet!», σχολίασε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ συγχαίρει τον Φρανσουά Ολάντ για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές (6 Μαΐου).

Επόμενο ήταν η συνέντευξη του υιού Ολάντ να ανοίξει νέο κεφάλαιο συζητήσεων γύρω από τον ιδιωτικό βίο του σοσιαλιστή Γάλλου προέδρου και των δύο κυριών που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτόν. Ο Τομά Ολάντ σε μια προσπάθεια να «μαζέψει» τα όσα είπε, υποστήριξε ότι τα λόγια του διαστρεβλώθηκαν, με τη Charlotte Chaffanjon να απαντά με κατηγορηματικό τρόπο: «Καμία διαστρέβλωση δεν έγινε».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης