Στο σφυρί το λεωφορείο της Μάργκαρετ Θάτσερ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015, 08:42
Στο σφυρί το λεωφορείο της Μάργκαρετ Θάτσερ
Το λεωφορείο που χρησιμοποίησε η Μάργκαρετ Θάτσερ στην προεκλογική της εκστρατεία το 1983 πωλείται στην τιμή των 34.000 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Guardian».

Το 18 τόνων αλεξίβομβο όχημα πωλείται από τον σημερινό του ιδιοκτήτη, τον έμπορο στρατιωτικών οχημάτων Νικ Μιντ.

Με 12λιτρο κινητήρα ντίζελ της Rolls-Royce έχει ανώτερο όριο ταχύτητας τα 128 χιλιόμετρα κι έχει κάνει λιγότερα από 22.500 χλμ.

Κατασκευάστηκε το 1983 και έχει χωρητικότητα 36 ατόμων. Μεταξύ των προηγούμενων ιδιοκτητών του είναι η Μητροπολιτική Αστυνομία, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και για τη μεταφορά της φιλαρμονικής ορχήστρας των Βασιλικών Πεζοναυτών.

Ο Μιντ, ο οποίος αγόρασε το λεωφορείο το 2012, δήλωσε: «Είναι ένα μοναδικό κομμάτι της κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας. Είναι ακόμη εν ενεργεία και, παρότι δεν παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα αυτές τις μέρες, κάποιος που θα το ήθελε θα μπορούσε να το επιδιορθώσει εύκολα. Το αγόρασα επειδή ήταν ένα εντυπωσιακό όχημα αλλά είναι μεγάλο, άσχημο και τώρα το χω μέσα στα πόδια μου. Επομένως, θέλω πολύ να του βρω το κατάλληλο σπίτι. Δεδομένης της λατρείας των Αμερικανών για τη Μάργκαρετ Θάτσερ, θα μπορούσε να πουληθεί εκεί, αλλά θα προτιμούσα να μείνει στη Βρετανία. Το λεωφορείο είναι ακριβώς όπως ήταν εκείνη την περίοδο. Μέχρι και μία γυναικεία ομπρέλα βρήκαμε μέσα. Αν είναι της Μάργκαρετ Θάτσερ ή όχι δεν το γνωρίζω, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι».Επιμέλεια: Χ.Λ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015, 08:54