Στο σφυρί το Rolex του μυστικού πράκτορα 007

Στο σφυρί το Rolex του μυστικού πράκτορα 007
Στο Μόντε Κάρλο πρόκειται να δημοπρατηθεί, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ένα από τα ρολόγια που φορούσε ο 007 πριν από περίπου πέντε δεκαετίες.

Ένα Rolex, ειδικά σχεδιασμένο για τον Τζορτζ Λέιζενμπι που πρωταγωνίστησε στην ταινία του 1969 «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητος», βρίσκεται στη διαδικασία πώλησης από τον οίκο δημοπρασιών Artcurial και εκτιμάται ότι η τιμή του θα ξεπεράσει τα 200.000 ευρώ.

Το ασημένιο ρολόι, με έναν μοναδικό χρονογράφο, σχεδιάστηκε από τα ελβετικά κοσμηματοπωλεία Bucherer.

Για τους φανατικούς οπαδούς του Τζέιμς Μποντ το συγκεκριμένο ρολόι είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι του στιλ του Λέιζενμπι, στη μία και μοναδική εμφάνισή του στον ρόλο του μυστικού πράκτορα, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Σον Κόνερι για την έκτη συνέχεια της κινηματογραφικής σειράς. Το ρολόι το φοράει ο Μποντ όταν μπαίνει στην ελβετική κλινική Piz Gloria, που διευθύνει ο Έρνστ Στάβρο Μπλόφελντ, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της παγκόσμιας εγκληματικής οργάνωσης Spectre.

Είναι επίσης το ίδιο ρολόι που ο 007, όταν βρίσκεται παγιδευμένος σε μία καμπίνα τελεφερίκ, χρησιμοποιεί για να καταγράφει τους χρόνους που κάνει το τελεφερίκ για να σχεδιάσει τη διαφυγή του από τις ελβετικές Άλπεις.

Το ρολόι αγοράστηκε για 790 ελβετικά φράγκα το 1968 και θα δημοπρατηθεί μαζί με το πρωτότυπο τιμολόγιο κι ένα χειρόγραφο σημείωμα του Bucherer, το οποίο γράφει: «Αυτό είναι το ρολόι για τον Τζέιμς Μποντ».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016, 11:25