Στο στόχαστρο της «Λέγκας του Βόρρα» η Κιένγκε

Στο στόχαστρο της «Λέγκας του Βόρρα» η Κιένγκε
Η εφημερίδα που εκδίδει το ιταλικό κόμμα «Λέγκα του Βορρά» δημοσιεύει σήμερα το πρόγραμμα της υπουργού Κοινωνικής Ένταξης των Μεταναστών, Σεσίλ Κιένγκε.

Η εφημερίδα «Παντάνια» μάλιστα αποφάσισε να δημοσιεύει καθημερινά από εδώ και στο εξής το πρόγραμμα της υπουργού, αφρικανικής καταγωγής η οποία κατάγεται από το Κονγκό, πλάι σε εκείνο των ομιλιών και συνεδριάσεων του κόμματος.

Σχολιαστές τονίζουν ότι στόχος αυτής της ενέργειας είναι να προτρέψει τα μέλη του να συνεχίσουν να αμφισβητούν με κάθε ευκαιρία τη συγκεκριμένη υπουργό της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα.
Οι υποστηρικτές της «Λέγκας του Βορρά», χρησιμοποιούν πολιτικούς τόνους που συχνά ξεπερνούν τα όρια της πολιτισμένης πολιτικής αντιπαράθεσης, κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

Απαντώντας σε αυτά τα σχόλια, ο γραμματέας της «Λέγκας του Βορρά», Ματέο Σαλβίνι, επεσήμανε ότι «το πρόγραμμα της υπουργού μπορεί να το βρει εύκολα κανείς στον ιστότοπο του υπουργείου της» και υποστήριξε πως «η κίνησή μας δεν έχει φασιστική χροιά, όπως ισχυρίστηκαν ορισμένοι».

«Πρόκειται, αντιθέτως, για στοιχείο που ενισχύσει την Δημοκρατία» πρόσθεσε.

Σε συνέντευξή της στην ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI, η Κιένγκε επεσήμανε ότι «η εφημερίδα Παντάνια επιλέγει ένα συγκεκριμένο μέρος του προγράμματός της, με προφανή σκοπό» και ζήτησε απ’ όλο το πολιτικό φάσμα «να αντιδράσει για να περιφρουρήσει την ίδια τη Δημοκρατία».

Πάντως, η υπουργός είπε ότι «δεν θεωρεί πως η Ιταλία μπορεί να χαρακτηριστεί ρατσιστική χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014, 16:37