Newsroom

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: οι ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους, γνωστοί τζιχαντιστές από το Βέλγιο, σκόπευαν με τα όπλα τους όχι μόνο τους αστυνομικούς που δολοφόνησαν, αλλά και την ίδια τη δημοκρατική διαδικασία των γαλλικών εκλογών που διεξάγονται την Κυριακή.

Ελάχιστο χρόνο πριν από την κάλπη η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν «ενισχύεται» από αυτήν την ενέργειαΜέσα σε ένα πολιτικό κλίμα απόλυτης σύγχυσης, με ένα θηριώδες ποσοστό του 30% αναποφάσιστους, το ISIS χτύπησε την καρδιά της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί είναι οι παρατηρητές που ήδη από χθες το βράδυ επεσήμαιναν πως η τρομοκρατική αυτή ενέργεια θα ενισχύσει εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που επικέντρωσαν την προεκλογική τους εκστρατεία στο θέμα της ασφάλειας του πολίτη. Ο νοών νοείτω.

Ελάχιστο χρόνο πριν από την κάλπη η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν «ενισχύεται» από αυτήν την ενέργεια.

Η επίθεση – Στο κυνήγι ο δεύτερος δράστης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένοπλοι επιτέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών στα Ηλύσια Πεδία, αντηλλάγησαν πυροβολισμοί, ένας εκ των τρομοκρατών και ένας αστυνομικός έπεσαν νεκροί. Τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης μέσω του πρακτορείου Amaq.

Στην επίθεση στη λεωφόρο Σανζ Ελιζέ τραυματίστηκε επίσης σοβαρά ένας αστυνομικός, καθώς και μια γυναίκα που διερχόταν από το σημείο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού.

Ένας εκ των δραστών ήταν ο Αμπού Γιουσίφ ο Βέλγος, 39 ετών και γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας για τη «ριζοσπαστικοποίησή» του, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Στην επίθεση συμμετείχε τουλάχιστον ακόμη ένα άτομο, για το οποίο η αστυνομία έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης.

Αυτόπτης μάρτυρας, η Σελούγκ, ανέφερε στο Reuters ότι έβγαινε από ένα μαγαζί και είδε έναν άνδρα να βγαίνει από αυτοκίνητο και να ανοίγει πυρ με όπλο, στοχεύοντας έναν αστυνομικό. «Ο αστυνομικός έπεσε. Άκουσα έξι πυροβολισμούς, φοβήθηκα. Έχω μια δίχρονη κόρη και νόμιζα ότι θα πεθάνω. (…) Πυροβόλησε τον αστυνομικό κατευθείαν» είπε.

Η περιοχή των Ηλυσίων ήταν εκείνη την ώρα γεμάτη κόσμο, ντόπιους και τουρίστες, ωστόσο η αστυνομία κατάφερε να εκκενώσει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα το σημείο όπου έγινε η επίθεση.

H στιγμή της επίθεσης:

Αναγνωρίστηκε ο δράστης – Εξακριβώνεται εάν είχε συνεργούς

Ο ένοπλος που σκότωσε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλους δύο στο κέντρο του Παρισιού χθες το βράδυ έχει ταυτοποιηθεί, δήλωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού.

«Η ταυτότητα του επιτιθέμενου είναι γνωστή και έχει ελεγχθεί» είπε ο Φρανσουά Μολέν σε δημοσιογράφους.

«Οι ερευνητές θέλουν να βεβαιωθούν εάν είχε συνεργούς ή όχι» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης