Να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να εργαστούν για την αποκλιμάκωση της εντασης καλει Ρωσία και Ουκρανία ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί αύριο στην κυριακάτικη «Welt».

Στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ απορρίπτει μάλιστα έμμεσα το αίτημα του Κιέβου για αποστολή πολεμικών πλοίων στη χερσόνησο της Κριμαίας, απευθύνοντας έκκληση για μετριοπάθεια και στις δυο πλευρές: «Αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι ότι όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να εργαστούν για την αποκλιμάκωση της έντασης », δηλώνει ο Στόλτενμπεργκ στη «Die Welt» της Κυριακής πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στα μέσα της επόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα ο Στολτενμπεργκ καλει τη Μόσχα να διασφαλίσει «απρόσκοπτη πρόσβαση στα ουκρανικα λιμάνια στην Αζοφική Θάλασσα και ελεύθερη διάβαση στο στενό του Κερτς ». Όπως λέει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ : «Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη χρήση στρατιωτικής δύναμης κατά των ουκρανικών πλοίων και των ναυτικών. Αυτό το περιστατικό υπενθυμίζει τον πόλεμο που συνέβη εδώ και τέσσερα χρόνια στην Ουκρανία».

«Η Ρωσία πρέπει να απελευθερώσει αμέσως τους κρατούμενους ναυτικούς της Ουκρανίας και τα κατασχεθέντα πλοία», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης