Την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ ζήτησε η Γαλλία για την αποκατάσταση των ζημιών από την καταιγίδα «Σίνθια», όπως ανακοίνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο υφυπουργός Εξωτερικών, Πιερ Λελούς.

Σύμφωνα με έναν νεότερο απολογισμό της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, οι νεκροί έφθασαν τους 50 και οι αγνοούμενοι τους εννέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζητώ την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ υπέρ της Γαλλίας», ανέφερε ο Λελούς μετά το πέρας συνάντησής του με τον Ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για την περιφερειακή πολιτική, που, σύμφωνα με τον Λελούς, προσκλήθηκε να επισκεφθεί την Πέμπτη τις περιοχές της Γαλλίας που επλήγησαν από την καταιγίδα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, από την πλευρά του, υποσχέθηκε την υποστήριξή του προς τις περισσότερο πληγείσες χώρες της Ευρώπης. Από το Σάββατο η καταιγίδα έπληξε την Πορτογαλία και την Ισπανία, πριν συνεχίσει προς τη Γαλλία, το Βέλγιο και τη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προσπάθειες των διασωστών για τον εντοπισμό θυμάτων συνεχίστηκαν σήμερα στη Γαλλία, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, αφού τα σωστικά συνεργεία φθάνουν τώρα σε περιοχές στις οποίες η πρόσβαση ήταν αδύνατη προηγουμένως.

Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επισκέφθηκε σήμερα την παραθαλάσσια πόλη Λα Ροσέλ, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 30 άτομα.

Σχεδόν 220.000 νοικοκυριά παραμένουν σήμερα χωρίς ηλεκτρικό μετά το πέρασμα της Σίνθια, της χειρότερης καταιγίδας από το 1999, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 92 άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές 1,6 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Στο Βερολίνο, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, οι νεκροί από την καταιγίδα ανήλθαν στους πέντε, ενώ διάφορα γερμανικά Μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για έξι. Μεταξύ των νεκρών είναι και ένα αγοράκι δύο ετών στο κρατίδιο της Έσσης.

Διαβάστε επίσης:
Αυξάνονται τα θύματα της “Σίνθια”, 1 Μαρτίου 2010, 09:55

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης