Ο δημιουργός του φετινού ποδοσφαιρικού θαύματος της Λέστερ, Κλάουντιο Ρανιέρι, τιμήθηκε από τους συμπατριώτες του με το βραβείο «Έντσο Μπεαρτζότ», που απονέμεται στον καλύτερο Ιταλό προπονητή της χρονιάς.

Η βράβευση του 64χρονου τεχνικού έγινε σήμερα στη Ρώμη, στα γραφεία της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής (CONI), η οποία τίμησε τον πρώην ομοσπονδιακό εκλέκτορα της Εθνικής Ελλάδας και με το βραβείο «Palma d’Oro» (Χρυσός Φοίνικας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκινημένος από τη βράβευση και την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε, ο πολύπειρος προπονητής θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στους νέους αθλητές και αθλήτριες που παραβρέθηκαν στην τελετή.

«Πρώτον, μην παραδίνεστε ποτέ. Δεύτερον, προσπαθήστε πάντα να προχωράτε μπροστά. Τρίτον, μην αντιμετωπίζετε τον αθλητισμό ως κάτι που θα σας αποφέρει χρήματα, αλλά ως κάτι που θα σας κρατήσει ενωμένους» υπογράμμισε ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Αγγλίας.

Το βραβείο «Έντσο Μπεαρτζότ» καθιερώθηκε από την CONI το 2011. Από τότε το κέρδισαν έξι διαφορετικοί προπονητές, αλλά μόνο ένας πριν τον Ρανιέρι για το έργο του εκτός Ιταλίας, ο Κάρλο Αντσελότι το 2014, όταν οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης