Ο Τζούλιαν Μπαρνς απέσπασε το λογοτεχνικό βραβείο Booker 2011, για το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Ένα κάποιο τέλος» (The Sense of an Ending).

Ο Βρετανός συγγραφέας επανέρχεται με μια διάθεση απολογισμού της ζωής, γράφοντας ένα ιδιοφυές μυθιστόρημα που μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να ακροβατούμε και να ισορροπούμε ανάμεσα στη χαρά της ζωής και τη θλίψη που αυτή μερικές φορές φέρνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 65χρονος νικητής – που έλαβε και το χρηματικό έπαθλο των 50 χιλιάδων λιρών- κατά την ανακοίνωση του ονόματός του στην επίσημη τελετή στο Γκίλντχολ του Λονδίνου δήλωσε ανακουφισμένος και ενθουσιασμένος που τελικά κέρδισε το βραβείο. Ευχαριστώντας την Σούζαν Ντιν που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια του βιβλίου, ο Μπαρνς τόνισε ότι «το βιβλίο ως αντικείμενο, αν θέλει να επιβιώσει απέναντι στο ηλεκτρονικό βιβλίο, πρέπει να μοιάζει με κάτι που αξίζει κάποιος να αγοράσει και να διατηρήσει».

Το βιβλίο κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία φέτος τον Αύγουστο και μεταφράζεται ήδη σε πολλές γλώσσες. Σύμφωνα με την επιτροπή: «Το βιβλίο έχει τα χαρακτηριστικά ενός μυθιστορήματος που θα γίνει έργο αναφοράς στην Αγγλική Λογοτεχνία. Έξοχα γραμμένο, με λεπτοδουλεμένη πλοκή, σε κάθε του ανάγνωση αποκαλύπτει νέα νοήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης