Στους 15 οι νεκροί απο εκρήξεις στο νότιο Αφγανιστάν

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011, 11:22
Στους 15 οι νεκροί απο εκρήξεις στο νότιο Αφγανιστάν
Ενδεκαμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε σήμερα όταν αυτοσχέδια βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε δρόμο στο νότιο Αφγανιστάν εξερράγη κατά την διέλευση του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε, όπως ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.

«Και οι έντεκα επιβάτες του οχήματος σκοτώθηκαν από την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού κατά τη διέλευση του αυτοκινήτου τους στις 07:50' τοπική ώρα», δήλωσε ο Μοχάμαντ Τζαν Ρασουλιάρ, εκπρόσωπος της επαρχίας Ζαμπούλ. «Έρχονταν από το Πακιστάν και μετέβαιναν στην επαρχία Γαζνί μέσω της Ζαμπούλ», πρόσθεσε.

Πέντε άνδρες, τέσσερις γυναίκες και δύο παιδιά σκοτώθηκαν. Ήταν Αφγανοί πρόσφυγες που επέστρεφαν από το Πακιστάν. Η επίθεση αυτή σημειώθηκε μια ημέρα μετά το θάνατο 13 αμάχων και τον τραυματισμό δεκάδων σε έκρηξη παρόμοιας βόμβας κατά την διέλευση του λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν στη δυτική επαρχία Νιμρόζ. Στη γειτονική επαρχία Κανταχάρ αργά χθες βράδυ τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη μιας νάρκης και ενός αυτοσχέδιου μηχανισμού.

Τα θύματα ήταν δύο αγρότες που πάτησαν νάρκη στην περιοχή Μαρόφ. Η δεύτερη βόμβα εξερράγη όταν κόσμος έτρεξε να βοηθήσει τους αγρότες. «Δύο ακόμη άμαχοι σκοτώθηκαν στη δεύτερη έκρηξη», είπε εκπρόσωπος της επαρχίας. Οι αυτοσχέδιες βόμβες, εύκολο να κατασκευαστούν και με μικρή δαπάνη, αποτελούν συχνά αιτία θανάτου για τους άμαχους στο Αφγανιστάν. Οι άμαχοι είναι τα πρώτα θύματα του πολέμου στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 2.777 άνθρωποι σκοτώθηκαν το 2010, ο βαρύτερος απολογισμός στα σχεδόν 10 χρόνια πολέμου.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011, 11:29